Homeopathisch alternatief spierreuma

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze waarbij op speciale wijze homeopathische geneesmiddelen gemaakt worden. Deze geneesmiddelen worden uit natuurlijke producten, zoals dierlijke stoffen, planten en mineralen, op een speciale homeopathische manier bereidt. De bedenker hiervan is Samuel Hahnemann. Hij was naast praktiserend arts ook een scheikundig geleerde. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Brace helpt bij reuma
Alleen de beste brace die afrekent met pijn in nek, schouder, rug, elleboog, hand, knie, enkel en voet!
KLIK HIER

Hoe werkt homeopathie?

Door een sterke verdunning en een intensieve bewerking (het potentiëren) wordt de schadelijke en giftige werking van de natuurlijke grondstof weggenomen en zo ontstaat een werkzaam geneesmiddel. Tijdens het verdunnen en schudden van de vloeistof ontstaat dan een soort foto of vingerafdruk van de oorspronkelijke stof. Als dit homeopathische middel past bij de specifieke klachten van de patiënt en aansluit bij zijn totale karakter, zal het lichaam deze homeopathische afdruk herkennen. Hierdoor wordt het lichaam van binnenuit gestimuleerd om te herstellen en te genezen.

Natuurgeneeskundige benadering

Gezonde voeding is van groot belang voor mensen met gewrichtsproblemen. Ook spierreuma of PMR kan als een gewrichtsprobleem bestempeld worden en kan wellicht homeopathisch opgelost worden. Bekend is het ontstekingsremmend effect van een dieet met weinig dierlijke vetten (vlees, melk, kaas, eieren), maar wel regelmatig vette vis (makreel, haring, etc.). Ook omega-3-vetzuren (uit walnootolie en lijnzaadolie) zijn essentieel in dit dieet, deze vetzuren zijn net als visoliën als voedingssupplement verkrijgbaar.

Er zijn nog veel meer uit de natuur afkomstige producten die onze gewrichten beschermen zoals soja, avocado, haaienkraakbeen en de planten vrouwenmantel en duivelsklauw. Veelbelovend zijn de natuurlijke stoffen glucosamine en chondroïtine die (ook door reumatologen) steeds vaker als voedingssupplement worden ingezet, ze versterken en beschermen ons eigen gewrichtskraakbeen.


Ontstekingsremmer Curcumine

Curcumine is afkomstig uit de wortel van de plant curcuma longa. Het staat bekend als een uitstekende ontstekingsremmer en zorgt voor soepele gewrichten. Net daarom worden Curcumine capsules vaak gebruikt door mensen die kampen met reumatische pijn. Meer over Curcumine...