Behandeling Artrose

Behandeling artrose is helaas niet vanzelfsprekend. Dit omdat Artrose ongeneesbaar is. Er zijn op dit moment alleen pijn verlichtende behandelingen. Tevens wordt tijdens deze behandelingen gepoogd de functie van de gewrichten en het kraakbeen te behouden. Hieronder zijn de verschillende behandelmethodes:

Verlichting van uw pijn?
Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie zorgt voor aanzienlijke vermindering van uw pijn.
KLIK HIER

Beweging

Een van de meest geadviseerde en makkelijkste behandelingen. Omdat de meeste pijn bij Artrose komt als het gewricht met de aandoening een tijd niets doet of erg weinig gebruikt worden, wordt regelmatig bewegen geadviseerd. Naast de pijn die dit veroorzaakt kan er ook nog atrofie ontstaan bij de spieren die rond dit gewricht geplaatst zijn. Om die reden is het goed te blijven bewegen, met name fysieke activiteiten met een lage explosiviteit. Denk bijvoorbeeld aan fietsen en wandelen. Dit wordt aangeraden wanneer u artrose in de heup of knie blijkt te hebben. Bij ernstige pijn kunt u ook nog gebruik maken van bewegingstherapie.

Geneesmiddelen

Als u voedingssupplementen gebruikt, zoals Pool Plus, kunt u Artrose afremmen en eventueel zelfs de pijnbeleving verminderen. U kunt natuurlijk ook pijnbestrijdende middelen zoals diclofenac gebruiken. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kunt u via uw huisarts ook heftigere medicijnen zoals ibuprofen of diclofenac aanvragen. Tevens kunnen deze geneesmiddelen naast de pijnbestrijding zorgen voor het remmen van de ontsteking. Dit indien er sprake is van irritatie van het gewricht.

Kunstgewricht

Als u erg pijnlijke gewrichten hebt met dagelijks terugkerende pijn, dan komt u wellicht voor een kunstgewricht in aanmerking. Hierdoor bent u af van de pijn. Echter zijn deze operaties vaker alleen voor de knie of heup en nog niet alle gewrichten kunnen vervangen worden door een kunstgewricht. Deze operaties slagen bijna altijd heel erg goed, echter als er complicaties optreden zijn deze vaak ook vrij erg. Dit omdat je te maken hebt met gewrichten. Voor meer informatie over het laten opereren kunt u terecht bij uw huisarts.


Ontstekingsremmer Curcumine

Curcumine is afkomstig uit de wortel van de plant curcuma longa. Het staat bekend als een uitstekende ontstekingsremmer en zorgt voor soepele gewrichten. Net daarom worden Curcumine capsules vaak gebruikt door mensen die kampen met reumatische pijn. Meer over Curcumine...