Artrose-of-slijtagereuma

Artrose is de meest voorkomende vorm van alle gewrichtsaandoeningen en is een aandoening waarbij de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen achteruit gaat. Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de handen, knieën en heupen, maar begint meestal in de grote gewrichten die gewicht moeten dragen. Voor een groot deel is dit te wijten aan het natuurlijke proces van het ouder worden.

Weg met lage rugpijn!
Een unieke methode die je leert hoe je zelf je rugpijn kunt verminderen!
KLIK HIER

Het is een aandoening die zelden ernstige problemen veroorzaakt en er zijn geen levensbedreigende risico’s aan verbonden. Pijn, zwelling en stijfheid in het aangedane gewricht zijn de meest voorkomende klachten. Artrose komt veelal voor bij ouderen.

Alarm-signalen van een artritis zijn o.a.: een relatief plots optredende pijn en zwelling in één of meerdere gewrichten, stijfheid en verlies aan kracht. De pijn en stijfheid kan vooral ‘s morgens of na een tijd stil zitten erg zijn. De typische morgenstijfheid kan soms meer dan een half uur aanhouden. De ziekte kan een algemeen gevoel van ziekelijkheid en vermoeidheid geven, vergelijkbaar met het gevoel bij griep.

Reumatoïde artritis evolueert dikwijls naar een belangrijke invaliditeit. Bij sommige patiënten kunnen na verloop van tijd ook andere organen, zoals de longen en het hart worden aangetast. Ook komen bepaalde vormen van kanker meer voor bij deze patiënten. Bij ernstige gevallen van RA (waarbij meer dan 30 gewrichten zijn aangetast) dreigt een vroegtijdig overlijden.


Ontstekingsremmer Curcumine

Curcumine is afkomstig uit de wortel van de plant curcuma longa. Het staat bekend als een uitstekende ontstekingsremmer en zorgt voor soepele gewrichten. Net daarom worden Curcumine capsules vaak gebruikt door mensen die kampen met reumatische pijn. Meer over Curcumine...